ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ελπίζουμε να απολαύσετε τη φοιτητική ζωή με όλες τις εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Αυτές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε διάφορες "κακοτοπιές". Αυτές είναι:

  • προσπαθήστε να παρακολουθείτε τις διαλέξεις των μαθημάτων όσο το δυνατό πιο συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ύλη καλύτερα. Επίσης, σημειώστε ότι λίγο πολύ όλοι οι καθηγητές σταμπάρουν πρόσωπα του ακροατηρίου τους. Ακόμη κι αν αύτο αποτελείται από δεκάδες φοιτητές (πιστέξτε μας σε αυτό μιας και αρκετοί από εμάς έχουμε υπάρξει καθηγητές ΑΕΙ-ΑΤΕΙ με πολύ μεγάλα ακροατήρια). Είναι βέβαιο ότι καλύτερης αντιμετώπισης θα τύχει ένας φοιτητής που εμφανίζεται στις διαλέξεις από έναν "αλεξιπτωτιστή" που απλά θα πάει να εξεταστεί.
  • Μελετήστε στο σπίτι. Τώρα φανταζόμαστε θα μονολογείτε "μα τι λένε, το χάσανε". Καταλαβαίνουμε, όλοι υπήρξαμε φοιτητές. Δε μιλάμε όμως για κάτι το τρομερό. Απλά φροντίστε να είστε σε θέση να καταλαβαίνετε τι περίπου λέγεται στις διαλέξεις των μαθημάτων.
  • Περάστε τα μαθήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενό σας νωρίς. Δηλαδή, αν η σχολή σας έχει κάποια μαθήματα Μαθηματικών ή Φυσικής για παράδειγμα στα πρώτα εξάμηνα χωρίς να είναι Μαθηματικό ή Φυσικό, τότε ξεμπερδέψτε με αυτά νωρίς. Ετσι θα έχετε φρέσκια την όποια γνώση από το Λύκειο. Πιστέψτε μας, όσο αφήνετε τέτοια μαθήματα τόσο περισσότερο αυτά θα δυσκολεύουν!
  • Να έχετε πλούσιες κοινωνικές επαφές! Ε, τώρα θα πιστεύετε ότι σίγουρα σας κάνουμε πλάκα. Αυτό είναι πρώτον αυτονόητο και δεύτερον άσχετο. Ίσως να έχετε δίκιο όμως εμείς εννοούμε να είστε ενεργός φοιτητής, να συζητάτε με τους συμφοιτητές σας τα θέματα της σχολής. Ειδικότερα στην εποχή μας όπου ευημερούν τα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν ένα σωρό forums, e-classes, σελίδες στο facebook με πάρα πολύ πλούσιο υλικό (σημειώσεις μαθημάτων, υποδείξεις για ασκήσεις, θέματα προηγούμενων εξεταστικών κλπ). Εκμεταλλευτείτε αυτό το υλικό όπως και τη γνώση και εμπειρία των παλαιότερων φοιτητών.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ!