ΠΡΟΤΥΠΑ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι ημερομηνίες αφορούν την προηγούμενη χρονιά. Νεώτερα όταν ανακοινωθούν από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου φέτος θα διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.
 • Για τα υφιστάμενα Πρότυπα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου θα εγγραφούν στο συνδεδεμένο Δημοτικό Σχολείο.
 • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό), μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο για κάθε σχολικό έτος.
 • Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των νηπίων στο Νηπιαγωγείο ή στο Δημοτικό οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση , στην οποία θα δηλώνουν το Πρότυπο Πειραματικό Νηπιαγωγείο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Μαρτίου 2014. Η ανωτέρω κλήρωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014.
 • Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου των Προτύπων Πειραματικών Γυμνασίων θα γίνει με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων ,η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ. Στην ίδια διαδικασία συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες από τα υφιστάμενα Δημοτικά και Γυμνάσια που συνδέονται μεταξύ τους. Τα ΕΠ.Ε.Σ. των Π.Π. Γυμνασίων θα αποφασίσουν και θα ανακοινώσουν τον αριθμό των εισακτέων μαθητών/τριών μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.
 • Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση από 1 έως 31 Μαρτίου 2014. Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου. Κατά το διάστημα από 2 έως 12 Μαΐου 2014, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που υπέβαλαν αίτηση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, υποχρεούνται να παραλάβουν από την επιτροπή εξετάσεων του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου το δελτίο συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στη δοκιμασία (τεστ) εισαγωγής. Κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο, οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να φέρουν μαζί τους:
  • την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο,
  • βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή/τριας από Δήμο ή Κ.Ε.Π. ή διαβατήριο,
  • μία φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη) του/της μαθητή/τριας.
Οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν στα παραπάνω πεδία, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δίωρης δοκιμασίας:
 • στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας
 • στα Μαθηματικά
 • στα Φυσικά
Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Εδώ για να κάνετε την ηλεκτρονική αίτηση πατήστε εδώ.

Υλικό σχετικά με τις εξετάσεις

Στη βιβλιοθήκη μας θα βρείτε συνεχώς ανανεούμενο υλικό σχετικά με τις εξετάσεις. Μεταξύ άλλων:

Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες ή/και για υποστήριξη για την προετοιμασία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

low prices guarantee

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ! Εγγυώμαστε τη χαμηλότερη τιμή. Αν βρείτε κάποια μικρότερη από εμάς θα αναπροσαρμόσουμε αντίστοιχα τη δική μας.